HörnSymbol kassanInte inloggad› Du är inte inloggad, klicka här!Symbol kassanDin varukorg är tom› Till kassan › Till offert
Logo - Tool Trade AB - Verkstadsutrustaren
 Tool Trade AB - Verkstadsutrustaren

Rotary SPO45E-EH2

4,5 ton - hydraulisk - 4170 mm hög

Bild: 25-1223151867.jpg
Art nr: SPO45E-EH2 
Lagerstatus: Beställningsvara
 
Skicka fråga till oss om produkt!Tipsa vän om produkt!Öppna utskriftsvänligt fönster för utskrift!

Att tänka på när det gäller tvåpelarlyftar:

Betongplattans tjocklek?

Tvåpelarlyftar utan bottenfundament, så kallade fundamentsfria lyftar, ställer lite högre krav på golvtjocklek. Kraven varierar från lyft till lyft, men golvet bör generellt vara minst 140-150 mm och av välarmerad betong. Ytskikt som klinkerplattor och betongspackel skall ur hållfasthetsynvinkel inte räknas in i golvets tjocklek. Om golvets tjocklek och hårdhet är okänd, kan man ofta få fram det via byggritningar. Annars kan man provborra.

Finns det tillräcklig takhöjd i lokalen?

Vissa modeller av pelarlyftar är konstruerade med en hög pelare, som förutsätter att man har tillräcklig takhöjd. I andra fall vill man kunna lyfta höga fordon utan problem. Kontrollera takhöjden en extra gång för att undvika obehagliga överraskningar vid installationen. Tänk på att takmonterad belysning, ventilationstrummor och vissa typer av garageportar kan påverka den tillgängliga takhöjden.

Golvvärme?

Om lokalen värms upp med vattenslingor i golvet krävs mer planering vid montering av billyftar. Det är en fördel om det finns en ritning som visar exakt var slingorna ligger, så att man kan placera lyftens pelare på bästa sätt. Det finns även konsulter som kan söka fram slingorna med värmekamera, se i gula sidorna för din ort. Även om en billyft installeras av servicetekniker är det fortfarande fastighetsägarens/verkstadens jobb att märka ut slingornas placering och ta ansvaret för detta.

När lastbilen kommer med den nya lyften:

Avlastning från flaket

Det är viktigt att känna till att lossning av godset inte ingår i fraktkostnaden. Billyftar och liknande, som ofta är för stora/långa för en bakgavelhiss, måste tas ned på marken med t.ex. en lastmaskin eller en gaffeltruck. Det är mottagarens ansvar att ordna med detta, men alla transportföretag har samma villkor så det spelar ingen roll vem man beställer av för den delen.
Oftast är inte detta något problem, när man vet om det i förväg kan man be någon granne med truck/traktor att hjälpa till. Vid önskemål skriver vi på fraktsedeln att åkeriet ska ringa mottagaren en stund innan utkörning, för att kunna ordna med detta. I det fåtal fall när det inte går att lösa, finns det ibland en möjlighet att hämta godset själv med en släpvagn på lokala åkeriets transportterminal, prata med oss om detta.
Alternativt kan man beställa extratjänsten att utkörning sker med kranförsedd lastbil, men detta innebär en merkostnad på cirka 1000 kr + moms (offereras på begäran).

Rotary 4-delars extrahög förhöjningssats

Beställningsvara

Rotary 8-delars förhöjningssats

Beställningsvara

Rotary U-sadelsats

Beställningsvara
 
© 2008 - 2024 Tool Trade AB, Veda 115 86295 Njurunda, 060 - 15 14 16.
› Denna webbplats använder Cookies