HörnSymbol kassanInte inloggad› Du är inte inloggad, klicka här!Symbol kassanDin varukorg är tom› Till kassan › Till offert
Logo - Tool Trade AB - Verkstadsutrustaren
 Tool Trade AB - Verkstadsutrustaren

Vad är Leasing?

Vi erbjuder leasing som ett sätt att finansiera ett köp, av i det här fallet maskiner och utrustning, där man inte betalar hela köpebeloppet på en gång. Leasing binder inte kapital, är lätt att budgetera och kan anpassas till intäkterna. Man kan säga att leasing är ett slags avbetalning, men där man bokför månadsavgifterna som en direkt kostnad, vilket kan ge skattemässiga fördelar i vissa fall.

Leasing erbjuds endast till registerade firmor, ej privatpersoner. För privatpersoner finns ett alternativ som kallas "enkla lånet" (Wasa Kredit). Kontakta oss för mer information om detta.
 

Presentation av vår samarbetspartner Wasa Kredit

Wasa Kredit är ett kreditmarknadsbolag som är helägt av Länsförsäkringar Bank. Företaget har för närvarande drygt 190 anställda och finns representerade i Stockholm, Göteborg, Malmö, Umeå, Växjö och Örebro.

Affärsidé
Att snabbt, enkelt och personligt sälja finansiella standardprodukter genom väldefinierade marknadskanaler till små och medelstora företag samt privatpersoner.
 

Hur fungerar det?

Leasing är uppbyggt så att man betalar en månadskostnad i en bestämd löptid, som man kan välja mellan 24, 36, 48 eller 60 månader. Under löptiden är det leasingbolaget som är formell ägare till maskinerna, och du som leasingtagare får använda dom i dina lokaler.
I samband med att löptiden sedan går ut får man av leasingbolaget ett erbjudande om att "lösa" leasingen, och då betalar man ett restvärde på 10% (eller 20%, vid 24 månaders leasing) av utrustningens ursprungliga pris. Avsikten är alltid att leasingtagaren löser ut varorna (eftersom maskinerna i regel är värda mer än restvärdet).
Därefter står man själv som ägare till maskinerna.
Om man av någon orsak väljer att inte själv lösa ut leasingen till 10% restvärde, kan man endera förlänga leasingen ett år i taget, till halva kostnaden, eller överlåta leasingen på ett annat företag som sedan löser ut varorna.
 

Kan man lösa leasingen i förtid?

Ja, det går alltid att kontakta Wasa Kredit och fråga hur stort totala beloppet är som återstår att betala, och sedan betala in det på angiven dag. Däremot är det inte säkert att kreditkostnaden kommer att bli så mycket lägre om man löser i förtid, eftersom avtalet med leasingbolaget skrevs på en fast tid från början.
 

Jag vill leasa utrustning - hur gör jag?

Alt 1. Lägg produkterna du vill leasa i kundkorgen och avsluta med att klicka på "till offert" längst upp. Ange att du är intresserad av leasing och fyll i ditt företags organisationsnummer och övriga kontaktuppgifter, vi kontaktar dig sedan med ett färdigt förslag.
Alt 2. Ring oss direkt så kan vi gemensamt komma fram till en lösning som passar dig.
 

Service, underhåll och försäkringar

Det är leasingtagarens skyldighet att underhålla och ge maskinerna förebyggande service enligt maskinernas bifogade användaranvisningar. Leasing innebär alltså inte att maskinerna automatiskt ingår i något serviceavtal.

Utrustning som leasas måste omfattas av en försäkring. Normalt ingår leasade maskiner i den vanliga företagarförsäkringen, men detta bör kollas upp med ditt försäkringsbolag. I annat fall kan en separat försäkring tecknas med Wasa Kredit efter att leasingavtalet har startats.
 
 
© 2008 - 2024 Tool Trade AB, Veda 115 86295 Njurunda, 060 - 15 14 16.
› Denna webbplats använder Cookies